You are currently viewing XBOX Series X do të ketë një cip grafik RDNA2 me 52 CU

XBOX Series X do të ketë një cip grafik RDNA2 me 52 CU

 

Microsoft ka lëshuar specifikimet e plota për Consolin e ardhshme të lojërave XBOX Series X. Consoli i ardhshëm përbehet nga çipet më të fundit të AMD bazuar në një proçesin 7nm. Proçesori i modifikuar Zen2 me tetë bërthama dhe gjashtëmbëdhjetë threads me frekuencë 3.66 GHz do të shoqërohet me 52 Njësi llogaritëse (CU) të bazuara në grafiken RDNA2, të njëjtën arkitekturë që presim në desktop Big Navi 2X që vjen më vonë këtë vit. Çipi i modifikuar AMD  ka një madhësi prej 360,45 mm2 i cili është pothuajse identik me XBOX One X. Grafika e integruara RDNA2 do të ketë një frekuencë 1.825 GHz, që sugjeron që SoC përmban 3328 bërthama (3328 * 2 * 1825 ~ = 12,15 TFLOP). Mbështetje për DirectX Ray Tracing, HDMI 2.1, Variable Refresh Rate dhe Auto Low Latency Mode.  Mbështetja HDMI 2.1 me siguri do të ketë një ndikim të rëndësishëm në tregun e TV-ve dhe kartave grafike të ardhshëm të desktopit.

XBOX Series X Specifications
CPU 8x Cores @ 3.8 GHz (3.66 GHz w/ SMT) Custom Zen 2 CPU
GPU 12 TFLOPS, 52 CUs @ 1.825 GHz Custom RDNA 2 GPU
Die Size 360.45 mm2
Process 7nm Enhanced
Memory 16 GB GDDR6 w/ 320mb bus
Memory Bandwidth 10GB @ 560 GB/s, 6GB @ 336 GB/s
Internal Storage 1 TB Custom NVME SSD
I/O Throughput 2.4 GB/s (Raw), 4.8 GB/s (Compressed, with custom hardware decompression block)
Expandable Storage 1 TB Expansion Card (matches internal storage exactly)
External Storage USB 3.2 External HDD Support
Optical Drive 4K UHD Blu-Ray Drive
Performance Target 4K @ 60 FPS, Up to 120 FPS