You are currently viewing Zbulohen Bordet e ri X470 për serinë Ryzen 2000 nga ASUS, GIGABYTE, dhe MSI

Zbulohen Bordet e ri X470 për serinë Ryzen 2000 nga ASUS, GIGABYTE, dhe MSI

Tashmë pak javë na ndajnë nga dalja e proçesorëve të ri Ryzen në treg, seria e re nga AMD, Ryzen 2000 do të kërkoj bord të ri për shkak të specifikimeve të ndryshme nga gjenerata e kaluar.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Bordet e ri X470 kanë filluar të shfaqen në internet, kryesisht modelet gaming nga ASUS, GIGABYTE, dhe MSI.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ASUS ROG Crosshair VII (X470),,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Në krahasim me bordin e shkuar Crosshair VI, ASUS ka bërë disa ndryshime të vogla.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Sistem i ri ftohje për VRM-t. Mburoja e pasme I/O tashmë vjen e pre instaluar. Butoni për ndezjen dhe riatdhesimin, është zhvendosur në pjesën e sipërme nga e djathta e bordit. Një nga foletë e PCIe x1 i ka lënë vendin një foleje M.2, kjo e fundit ka edhe një sistem të dedikuar ftohje.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Versioni i shkuar X370 kishte 8 porta SATA 6G, X470 ka 6.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Portat e tjera të hyrjes e daljes na tregojnë 12 porta USB (2.0/3.0/3.1 etj), versioni X370 kishte 14.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Në këmbim ky model vjen me një port PS/2. Çipset-i i zërit është i njëjti.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Në thelb është pak a shumë i njëjti bord me tre fole PCIe x16 dhe lidhës 8 + 4-pin.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ky bord do të jetë në dispozicion për shitje më 19 prill.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
GIGABYTE X470 AORUS Gaming 7, Gaming 5 dhe Gaming Ultra,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Si fillim duam të citojmë se dollari Australian është më i shtrenjtë se ai Amerikan, plus si gjithmonë taksat janë të ndryshme si pas shtetit.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Tre variante të bordeve X470 AORUS jane listuar në një dyqan Australian.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Duke filluar me Gaming 7, që pamë në CES, ky bord do të shitet për 290 dollarë. Një variant më i lirë me WIFI në bord (Gaming 5) do të kushtojë rreth 220 dollarë. Versioni më i lirë i quajtur Ultra Gaming do të kushtojë më pak se 170 dollarë.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Siç thamë Gigabyte pati demonstruar bordin e tyre Gaming 7 në CES, edhe pse në atë kohë nuk u reklamuan si i tillë.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Kështu që është e mundur që versioni përfundimtar të marrë disa ndryshime.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
MSI X470 Gaming Pro Carbon AC,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ky bord do të jetë në dispozicion në dy variante, me WiFi [AC] dhe pa.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Në krahasim me versionin e shkuar X470 ka sistem ftohje mbi VRM-t.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Rryma ofrohet përmes dy lidhësve EPS 8-pin ndërsa për X370 kishte vetëm një.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Për saj i përket portave bordi X470 Carbon Pro AC humbi një PCIe x1, por fitoj 2 porta SATA (8 në total).,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Dy fole M.2, e para është e mbuluar me versionin e ri të ftohësit, i cili është shumë më i gjatë sesa në X370 kështu që duhet të ofrojë shpërndarje më të mirë të nxehtësisë.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Sipas VideoCardz MSI po punon edhe në një model tjetër të quajtur GAMING M7, pasi bordit Pro Carbon i mungojnë disa nga karakteristikat që markat e tjera kanë në këtë segment të çmimit, si butonat në bord për ndezje dhe riatdhesim, apo LED Debug, i cili njofton për statusin e bordit.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Megjithatë, X470 Gaming Pro Carbon është një përmirësim interesant nga versioni X370, veçanërisht në seksionin VRM. MSI e di se ngjyrat si argjendi dhe e zeza janë popullore midis ndërtuesve të PC-s.