You are currently viewing Zbulohen modulet e Ram-it DDR5 nga Crucial, 4800 MHz me 1.1V

Zbulohen modulet e Ram-it DDR5 nga Crucial, 4800 MHz me 1.1V

Crucial ka shfaqur modulet e Ram-it  desktop dhe laptop. Kjo është hera e parë që paraqiten modulet 32GB SODIMM me frekuencë 4800 Mhz dhe një voltazh të paracaktuar prej 1.1V. Të njëjtat specifikime zbatohen për modulet UDIMM desktop, me përjashtim të mungesës së disa membranave që sjellin kapacitet më të ulët 8 GB për modul. Të dy modulet kanë një vonesë [CAS] prej 40 ciklesh, e cila duket të jetë një vonesë standarde për të gjitha modulet DDR5.

Teknologjia DDR5 jo vetëm që do të përmirësojë frekuencat dhe gjerësinë e bandwidth, por gjithashtu do të sigurojë një efikasitetet më të mirë të energjisë duke ofruar voltazh më të ulët. Modulet DDR5 do të shfaqin gjithashtu kontrollues të energjisë në bord, të cilat do të përmirësojnë më tej potencialin e mbingarkesës. Prodhuesit e moduleve të shumëfishta të memorjes kanë njoftuar tashmë se po zhvillojnë komplete me frekuenca nga 6400 MHz deri në 10 GHz. Megjithatë, ato priten në një kohë të mëvonshme.

AMD dhe Intel tani po zhvillojnë platformën e tyre të aftë për DDR5. Seria e 12-të e Intel e koduar Alder Lake do të mbështesë memorjen DDR5-4800, sipas rrjedhjeve të mëparshme. Nuk ka ende asnjë rrjedhje në mbështetjen e profilit XMP të Alder Lake. Ndërkohë, AMD është duke zhvilluar arkitekturën e saj Zen4 që duhet të mbështesë teknologjinë e re DDR5, megjithatë, ende nuk ka pasur rrjedhje të hollësishme për këtë çështje.