You are currently viewing “Zbulohet Linja E Bordeve Z270 Nga ASUS – Detaje Mbi Maximus IX”, STRIX Z270, TUF Z270 MARK 1, Prime Z270-A

“Zbulohet Linja E Bordeve Z270 Nga ASUS – Detaje Mbi Maximus IX”, STRIX Z270, TUF Z270 MARK 1, Prime Z270-A

Detajet mbi linjën e re Z270 të bordeve Asus kanë rrjedhur, këto borde do të jenë shumë shpejt në treg duke filluar nga janari i 2017.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Në linjën Z270 përfshihen seritë MAXIMUS, STRIX dhe TUF, të cilat janë shume popullore për entuziast të Overclock, dhe Gamers. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ASUS ROG Maximus IX Formula,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ky bord është i profilit të lartë, i krijuar për entuziast, me përmasa standarde ATX dhe me ngjyrat tradicionale të serisë ROG kuq e zi.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ngjyrat e bordit zbukurohen akoma më shumë nga sistemi i ndriçimit LED i shpërndarë gjatë gjithë bordit.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ndriçimi Aura RGB ofron 3+2 zona LED të pavarura që mund të personalizohen nga përdoruesi.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Bordi vjen me një dizajn fazë elektrike dixhitale 8+2+2 që ka si karakteristik 10.000 kapacitorë metalik, MicroFine Alloy Chokes, NexFET PW (Power) block MOSFET, DIGI+.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Të gjithë këto komponent janë pjesë e teknologjisë ASUS Extreme Engine Digi+, që rrit stabilitetin e CPU, dhe Overclock.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Një lidhës 8-pin kërkohet për ushqim.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Bordi ka katër fole për memorje DDR4 DIMM deri në 64 GB, dhe me frekuenca deri në 4133 MHZ (O.C+] PCI-e 3.0 x16 (x16/x8/x4 elektrik), tre PCI-e 3.0 x1 dhe dual M.2 Socket 3 Type M (PCI-e 3.0 x4 + SATA) janë lidhjet e tjera.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ndërfaqja e pasme është e rinforcuar me një mburoje metalike për të siguruar dhe garantuar jetëgjatësinë e foleve.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Opsionet për magazinim [Storgae] përfshinë 6 porta SATA III 6 GB/s, si dhe USB 3.1, 3.0 dhe 2.0.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Për audio bordi ka të integruar çipin SupremeFX S1220 me Codec ALC S1220.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ROG Maximus IX Vien Me Gjeneratën E Fundit Të CrossChill EK II Ftohës Uji.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ASUS gjithashtu ka integruar sistemin e tyre të fundit CrossChill EK II me ftohës uji, ky sistem i krijuar në bashkëpunim me EK Waterblocks, ofron -4C kundrejt gjeneratës se shkuar, fal përmirësimeve në kontakt dhe rrjedhshmërisë së ujit në gyp.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Në ndërfaqen e pasme gjejmë: Dy USB 3.1 (Type-A, Type-C), katër USB 3.0, katër USB 2.0, Intel I219-V Gigabit LAN, HDMI 1.4, DP 1.2, dy MU-MIMO 802.11 AC WI-FI, Clr CMOS / buton për BIOS Flashback dhe 7.1 Channel Audio Jack.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ASUS ROG Maximus IX Code,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Një tjetër bord i profilit të lartë i menduar për entuziast, i ngjashëm me Maximus IX Formula pothuajse në çdo aspekt minus sistemin e ftohjes me ujë, dhe mburojën metalike të ndërfaqes së pasme.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ASUS ROG Maximus IX Hero,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Hero është produkti i fundit i serisë Maximus.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ky bord mund të quhet i nivelit hyrës në familjen Maximus, pasi është i menduar dhe krijuar për të balancuar koston, por pa prekur cilësinë e komponentëve që gjendet në variantet e përmendura më sipër. Nga ana estetike, vërejmë mungesën e mburojës ballore në PCB.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ASUS STRIX Gaming Z270,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Seria STRIX është relativisht e re, me gjithë atë po bën mirë në segmentin e GPU, po ashtu me borde cilësorë si X99, dhe Z170.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Për Z270 ASUS do të ofroje tre variante, STRIX Gaming Z270E, STRIX Gaming Z270F dhe STRIX Gaming Z270G.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ASUS STRIX Z270E,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Bordi i parë i serisë STRIX është Z270E, ky bord ka përmasat standarde ATX.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Me një dizajn përgjithësisht shume të mirë, me ngjyrë të zezë-argjendi metalike.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Heatsink me pamje agresive ndriçon fal sistemit AURA RGB.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
I ngjashëm me Maximus porë me fazë elektrike dixhitale të ndryshme, 8+2+1 që ka si karakteristik 10.000 kapacitorë metalik, dhe me komponentët e tjerë të ASUS Extreme Engine Digi+, që rrit stabilitetin e CPU, dhe Overclock.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Një lidhës 8-pin kërkohet për ushqim.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Bordi ka katër fole për memorje DDR4 DIMM deri në 64 GB, dhe me frekuenca deri në 3866 MHZ (O.C+] tre PCI-e 3.0 x16 (x16/x8/x4 eletrik), katër PCI-e 3.0 x1 dhe dual M.2 qe transferojnë me shpejtësi 32 GB/s janë lidhjet e tjera.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Në ndërfaqen e pasme gjejmë: Dy USB 3.1 (Type-A, Type-C), katër USB 3.0, Intel I219-V Gigabit LAN, dy MU-MIMO 802.11 AC WI-FI, HDMI 1.4, DisplayPort 1.2, DVI, PS/2 dhe 7.1 Channel Audio Jack.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ASUS STRIX Z270F,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ky bord ka të njëjtin kualitet e veçori me Z270E, minus dy foletë MU-MIMO 802.11 AC WI-FI në ndërfaqen e pasme.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ASUS STRIX Z270G,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Bordi i fundit i familjes STRIX është një MicroATX.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Kualiteti është po i njëjti por lidhjet janë me të pakta për shkak të përmasave të vogla.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Bordi ka katër fole për memorje DDR4 DIMM deri në 64 GB, dhe me frekuenca deri në 4000 MHz (O.C+) dy PCI-e 3.0 x16 (x16/x8/x4 eletrik), dy PCI-e 3.0 x1 dhe dual M.2 qe transferojnë me shpejtësi 32 GB/s janë lidhjet e tjera.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Në ndërfaqen e pasme gjejmë: Dy USB 3.1 (Type-A, Type-C), katër USB 3.0, Intel I219-V Gigabit LAN, HDMI 1.4, DP 1.2, dy MU-MIMO 802.11 AC WI-FI, PS/2, dhe 7.1 Channel Audio Jack.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ASUS TUF Z270 MARK 1,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Seria TUF është e dizajnuar rreth standardeve ushtarak për të siguruar qëndrueshmëri dhe jetë gjatësi.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ky bord vjen me veçori karakteristike të tijat si: Tough Inside, Thermal Armor, TUF Networking, TUF Audio, Ultimate Cooling, 24/7 Durability and high speed transfer.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Në shasin me mburrje TUF gjithashtu gjendet një ventilatorë 40mm për të garantuar temperatura ideale zonës së VRMs, bordi është i zbukuruar me ndriçim AURA RGB.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Veçorit e qarqeve janë të ngjashme me ato të Maximus, bordi vjen me një dizajn fazë elektrike dixhitale 8+2+2 që ka si karakteristik 10.000 kapacitorë , dhe me komponentët e tjerë të ASUS Extreme Engine Digi+, që rrit stabilitetin e CPU, dhe Overclock. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Në ndërfaqen e pasme gjejmë: Dy USB 3.1 (Type-A, Type-C), dy USB 3.0, katër USB 2.0, Dual Intel I219-V Gigabit LAN, HDMI 1.4, DP 1.2, BIOS Flashback Switch, TUF detective, dhe 7.1 Channel Audio Jack.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ASUS PRIME Z270-A,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Edhe pse i nivelit hyrës ky bord nuk është për tu nënvlerësuar, pasi përdor kompetentet cilësor të bordeve të përmendur më sipër, dhe normalisht do të ketë një çmim më modest në krahasim me modelet Gaming,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Me ngjyra bardh e blu, ky bord nuk ofron ndriçim RGB.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Bordi vjen me një dizajn fazë elektrike dixhitale 8+2+2 që ka si karakteristik 10.000 kapacitorë metalik, MicroFine Alloy Chokes, NexFET PW (Power) block MOSFET, DIGI+.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Të gjithë këto komponent janë pjesë e teknologjisë ASUS Extreme Engine Digi+, që rrit stabilitetin e CPU, dhe Overclock.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Bordi ka katër fole për memorje DDR4 DIMM deri në 64 GB, dhe me frekuenca deri në 3866 MHZ MHz (O.C+) tre PCI-e 3.0 x16 (x16/x8/x4 eletrik), katër PCI-e 3.0 x1 dhe dual M.2 qe transferojnë me shpejtësi 32 GB/s janë lidhjet e tjera.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Në ndërfaqen e pasme gjemjë: Dy 2 USB 3.1 (Type-A, Type-C katër USB 3.0, Intel I219-V Gigabit LAN, HDMI 1.4, DP 1.2, DVI, PS/2, dhe 7.1 Channel Audio Jack. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Të gjithë bordet ASUS Z270 mbështesin teknologjinë Intel Optane memory që pritet të dalë në 2017.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Burimi: WCCFTECH,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,