You are currently viewing Zbulohet Një Prototip i Ri i AMD Zen Octacore Me Frekuenca 3.2/3.5 GHz

Zbulohet Një Prototip i Ri i AMD Zen Octacore Me Frekuenca 3.2/3.5 GHz

Zbulohet një prototip i ri i proçesorit të shumë pritur nga AMD, ZEN.
Prototipi në fjalë ka 8 bërthama me frekuencë bazë 3.2 GHz që shtyn deri në 3.5 GHz, duhet thënë se këto prototipe shërbejnë për testime, kështu që produkti final që del në treg mund të ketë karakteristika të tjera.
Për saj i përket frekuencës gjërat po duken mirë, më i shpejt se ç’ka intel ofron me, i7-5960X, [$999] dhe 10 bërthama i7-6950X, [$1300] me baze 3.0 Ghz dhe turbo 3.5 GHz.
Nëse AMD arrin të mbajë Instruksionin për cikël [IPC] sa më afër me intel, dhe me çmim $300-$400, siç flitet, atëherë ZEN mund të jetë zgjidhja ideale.

Kohë më parë edhe një prodhues MAXSUN, pak a shumë konfirmojë frekuencat 3.15/3.30 GHz bazë dhe, 3.5 GHz turbo.
Gjithashtu spekuluan mbi mundeshin e Overclock, duke thëne se 4.2 GHz mund të arrihet letë me ftohës konvencional, dhe 5 GHz me nitrogjen të lëngshëm.

Si fillim AMD do të hedh në treg CPU-n ZEN me 8 bërthama për desktop, i mbiquajtur “Summit Ridge”.
Familja Summit Ridge do të ndahet në kategori SR3, SR5, SR7, pak a shumë si rivali intel, i3, i5, i7.

Proçesori ZEN SR7 pritet të dalë në treg në javën e dytë të Janarit 2017.

Burimi: Guru3d